گالوانیزه پنجره های upvc چیست؟ گالوانیزه چیست؟ کاربرد گالوانیزه در پنجره های دوجداره چیست؟گالوانیزه یکی از اجزای مهم در ساخت پنجره های دوجداره یو پی وی سی می باشد. گالوانیزه های استفاده شده در داخل سطح مقطع پروفیل ها به شکل هستند. گالوانیزه ها ابعاد و ضخامت متفاوت دارند که در ادامه درباره ی “گالوانیزه پنجره های upvc چیست؟” بیشتر توضیح خواهیم داد.
گالوانیزه پنجره های upvc چیست
ابتدا به تعریف گالوانیزه می پردازیم. به ورق های فولادی که سطح آن ها با آلیاژی مثل روی پوشیده شده است گالوانیزه می گویند.
تولید گالوانیزه پنجره دوجداره UPVC
همان طور که گفته شد گالوانیزه ها از روکش ورق های فلزی که به هیچ عنوان از آن ها جدا نمی شوند، تشکیل شده اند.شکلU در کارخانه ها این ورق ها با استفاده از دستگاه نورد به شکل مربع، در سطح مقطع گوناگون تشکیل شده اند.
کاربرد گالوانیزه در پنجره های دوجداره
پروفیل های یو پی وی سی وعرضه محصول جدید سی فور در پرومانوین ،در تولید پنجره های دوجداره، از آلیاژ پلاستیکی تشکیل شده اند که تحمل وزن وفشار بالا را ندارند بدین منظور جهت بالا بردن استحکام و مقاومت، در داخل یو پی وی سی از گالوانیزه استفاده شده است.
آیا گالوانیزه های به کار رفته در درب ها با گالوانیزه ی پنجره ها تفاوت دارند؟
پروفیل های یو پی وی سی که در تولید درب ها به کار می روند ضخامت بیشتری نسبت به پروفیل پنجره ها دارنددر نتیجه ابعاد گالوانیزه ی مورد استفاده در درب ها بیشتر از پنجره ها می باشند.
در پنجره های دوجدارهUPVC استفاده از گالوانیزه
- باعث افزایش مقاومت پروفیل های یو پی وی سی و در نهایت افزایش استحکام پنجره های دوجداره می باشند.
- گاهی بعد از نصب پنجره های دوجداره ممکن است بعد از گذشت زمانی، رگلاژ دچار ناپایداری شود.
گالوانیزه ها به رگلاژ مناسب گالوانیزه ها کمک می کنند.
انواع ورق گالوانیزه
انواع ورق های گالوانیزه را با توجه به ضخامت تقسیم می کنند:
- ورق های گالوانیزه با ضخامت استاندارد: این ورق های استاندارد در ضخامت های 1.25، 1.5 و 2 میلی متر موجود هستند. با توجه به بررسی ها ضخامت حداقل 1.25 میلی متر بیشتر مناسب است. از ورق های استاندارد با توجه به فشار باد، ارتفاع و جزئیات درب و پنجره به استفاده می شود.
- ورق های گالوانیزه با ضخامت غیر استاندارد: این ورق های غیر استاندارد در ضخامت های 0.7، 0.8، و 0.9 میلی متر موجود هستند. بسیاری از شرکت های تولیدی گالوانیزه هایی با ضخامت غیراستاندارد تولید می کنند چون قیمت پایین تری دارند اما کیفیت درب و پنجره را پایین می آورند. استفاده از این گالوانیزه ها به مرور زمان باعث از رگلاژ خارج شدن پنجره ها، تغییر شکل و کم شدن استحکام پنجره می شوند.
ورق گالوانیزه داخل پروفیل یو پی وی سی چگونه قرار می گیرد؟
با توجه به برند و شرکت سازنده UPVCضخامت گالوانیزه پنجره دوجدارهمتفاوت می باشد اما به طور کلی توصیه می شود گالوانیزه در پروفیل های عمودی بالای 2 متر، با ضخامت 1.5 و 2 میلی متر استفاده شود تا باعث خمش و تغییر شکل پروفیل نشود.برای استحکام بیشتر پنجره ها می توان فاصله ی بین پیچ های اتصال دهنده ی گالوانیزه به پروفیل یو پی وی سی در فاصله های حدود 20 سانتی متر باشد تا ساختار محکم تری ایجاد کند.
برخی از کارخانه های تولید ورق گالوانیزه در ایران
- شرکت فولاد مبارکه اصفهان
- شرکت امیرکبیر کاشان
- شرکت هفت الماس قزوین
- شرکت تاراز چهارمحال
ورق های گالوانیزه چه مزایایی دارند؟
- در برابر زنگ زدگی، اصطکاک و خوردگی مقاوم اند
- ورق های گالوانیزه تا 30 سال می تواند دوام داشته باشد
- استحکام بالایی دارند و در مقابل آسیب ها مقاوم اند
- هزینه ی نگهداری این ورق ها کم می باشد
- پوشش آن ها ماندگاری بالایی دارد
- هزینه ی تولید ورق های گالوانیزه پایین است.
ورق های گالوانیزه را چگونه تشخیص دهیم؟
ورق های گالوانیزه دارای سطح صیقلی، براق و شفاف هستند. پوشش این ورق ها بین 10 تا 275 میلی متر است و ضخامت 0.2 تا 6 میلی متر را دارند.سه دسته ورق های گالوانیزه گل ریز، گل درشت و بدون گل وجود دارند که با توجه به کاربرد از هر کدام استفاده می شود. در مورد کاربرد درب و پنجره upvc در ساختمان بیشتر بخوانید.
تست گالوانیزه به چه صورت انجام می شود؟
استفاده از گالوانیزه در تولید درب و پنجره ها مهم می باشد. برخی از تولید کنندگان از گالوانیزه فقط در قسمتی از پنجره مثل جایی که پیچ لولا بسته می شود استفاده می کنند.با استفاده از آهنربا می توان تشخیص داد که در داخل پروفیل پنجره، گالوانیزه به کار رفته است یا خیر که جذب آهنربا به معنای استفاده از گالوانیزه می باشد.